Wednesday, October 22, 2014

19:34

Jag vet inte hur många gånger jag suttit här och skrivit, bara för att radera det sen. Hur jag känner att jag inte kan, inte borde skriva så här. Att jag har inpräntat i mitt huvud att jag inte får skriva eller säga vad jag vill, för att det inte är okej. Det gör mig förbannad att jag hela tiden känner att jag inte får göra min egen röst hörd, att jag måste skämmas när jag gör det. Att jag inte borde skriva om mina sämre dagar, som att låtsas att dom inte finns. Tro mig, dom finns. Alla har bättre och sämre dagar, så är det och det vet man om. Varför är det då så hemskt att tala om det? Om alla ändå vet att det är så. varför får man inte säga det då?

Och hela den här grejen med att man inte ska klaga för att det finns dom som har det mycket sämre. Betyder det då också att man inte får glädjas? För det finns ju dom som har det jävligt mycket bättre. Jag blir så arg när jag tänker på det. Alla säger att vi måste våga säga ifrån mer, stå på och säga hur det är, men ändå när man gör det så är det som att man tystas ner. Självklart finns det undantag där också, det finns det i allting. Men förstår ni min poäng? 

Om vi ska ta ett exempel på något som jag vill men mest troligt inte hade skrivit tidigare så har vi idag:
Jag sov som skit, vaknade upp och fick stressa iväg till jobbet. Jag kan hantera viss stress, men det betyder ju inte att jag inte tycker att det är jobbigt. Dagen flöt på och det blev bättre och slutet av jobbdagen kändes det riktigt bra, jag var på topp med hela världen vid mina fötter. Sen på bara minuter så föll jag som en sten, allt blev skit och kändes hopplöst. Nu några timmar efter det så känns livet okej igen, inte bra men inte heller dåligt, bara okej. 

Jag tycker inte om hur mitt mående kan svänga på det här viset, men nu är det så och jag håller på att lära mig att leva med det. Jag vet ju att vissa saker hjälper till på vägen, som att sova och äta som folk. Men hur lätt är det att fokusera på sånt när man ligger i sängen och aldrig mer vill kliva upp? Eller när man är så på topp och springer fram, då man inte känner hunger eller trötthet så som man borde? Det är inte lätt, men allt jag kan göra är ju att försöka.

Det finns säkert några som inte visste det här, vissa som anade och vissa som faktiskt visste. Och om någon nu blev besviken, tog illa upp osv så är det ganska enkelt.. Jag är så här, och om ni inte kan acceptera det så fine, ni behöver inte det, men jag behöver inte heller er. Vill ni inte läsa mer så sluta då, det här är min blogg och jag får faktiskt skriva precis vad jag vill.

3 comments :

 1. Jag önskar jag kunde ge dig en kram eller något. Säga att du absolut inte ska skämmas över det. Säga att du absolut aldrig ska känna att du inte kan skriva om dåliga dagar, timmar, sekunder.. För om vi inte pratar om det, om vi inte slutar bry oss om vad vi ska skriva och inte, så kommer det aldrig vara "okej" att må dåligt.. Då kommer det alltid vara tabu att må dåligt.. trots att verkligheten är så tvärtom. Att största delen av alla mår dåligt idag och att det oftast handlar om mer än bara 'en dålig dag'.. Likadant så är det en självklarhet att du får må dåligt utan att behöva tänka "det finns andra som har det sämre.."
  dåligt avgörs hur ens liv är. det som är tungt för mig kanske inte påverkar dig och tvärtom, men det gör det inte mindre viktigt för det!!

  Det är bra att du vågar skriva så här, det är bra att du säger ifrån! Bry dig inte om vad som är 'rätt och fel' i vad man ska skriva, bara du kan avgöra det egentligen..

  Flummigt kanske men hoppas du förstår vad jag menar och jag står bakom dig, alltid :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag har suttit och läst din kommentar om och om igen några gånger och jag hittar inte riktigt ord för hur jag ska svara. Jag vill att du ska veta att den gjorde min dag, och att det var ord som jag verkligen behövde höra.
   Ja alltså jag blir på riktigt mållös :') det känns bra att sånna som dig fortfarande finns kvar i världen, det behövs. Jag förstod vad du menade, och jag står bakom dig också, alltid :)

   Delete
 2. Det är ok att skriva som det känns, det är dina känslor och tankar, det kan ingen ta ifrån dig.
  Älskar dig, alltid oavsett. <3

  ReplyDelete